
Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Pankek Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpıyoruz.
- Sütü ekliyoruz.
- Vanilin ve unu ekliyoruz.
- Son olarak kabartma tozunuda ekleyip kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Yapışmayan bir yüzeye sahip tavamızı fırça ile çok hafif yağlıyoruz.
- Kısık ateşte ısınan tavaya 1 er yemek kaşığı kek hamurundan aralı formda döküyoruz.
- Kekler göz göz olunca öbür tarafını çeviriyoruz.
- Yaptığımız pankeklerin üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.