
Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Süt eklenir çırpılır.
- Kalan tüm kuru gereçlerde eklenip karıştırılır.
- Teflon yahut krep tavası önceden kısık ateşte ısıtılır muhakkak yağlanmaz.
- Eşit olabilmesi için bir ölçü kaşığı seçilmeli. Ben orta büyüklükte bir kepçe kullandım.
- Tavanıza bir kepçe döküyoruz kendi yayılmasını bekliyoruz.
- Üzerinde kabarcıklar oluştuktan sonra çeviriyoruz.
- Diğer tarafı da piştikten sonra servis tabağımıza alıyoruz. Bu işlemi hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz.