Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pankek Tanımı Yapılışı
- Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak düzgünce çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz tavaya isterseniz sıvı yağ sürebilirsiniz ben tercih etmiyorum.
- Bir büyük yemek kaşığıyla hamurları yuvarlak halde dökelim kendi kendine açılacaktır zati. Üzerleri göz göz olunca başka tarafını çevirelim.
- Pişen pankeklerimizi tabağa alıp servise hazırlayalım.