![pankek-10.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/30/pankek-10.jpg)
Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pişirme aşamasında kullanmak için;
- Sıvı yağ
- Kivi
- Muz
- Çilek
- Reçel
- Bal
- Çikolata
- Nutella
Pankek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp çırpalım.
- Akabinde süt, un, kabartma tozu, vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
- Kek kıvamından biraz daha ağır bir kıvamda olmalı.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı döküp peçete yardımı ile dağıtalım.
- Ben bir defa sıvı yap koyup pankekler bitene kadar bir daha yap eklemesi yapmıyorum.
- Hamurumuzu kaşık yatsımı ile tavamıza döküyoruz. Üzeri göz göz olunca spatula ile aykırı çeviriyoruz.
- Önlü artlı pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek, dilediğiniz üzere muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel, nutella ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.