
Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pankek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak uygunca çırpalım.
- Süt, buğday unu, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
- 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aksi çevirelim. Başka taraflarını da pişirelim.
- Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım. Afiyet olsun.