Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pankek

Pankek
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pankek.jpg

Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pankek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak uygunca çırpalım.
  2. Süt, buğday unu, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
  3. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
  4. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  5. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aksi çevirelim. Başka taraflarını da pişirelim.
  6. Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,341Kullanıcılar
ali0035Son üye
Üst Alt