Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 kaşık şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardak un
- Sıvı yağ
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz unuda ekleyip kabartma tozu ve vanilya yılda ekleyip kek hamurundan biraz katı bir hamur elde ediyoruz.
- Yapışmaz tavayı fırça yardımıyla birkere yağlamamız kâfi olacaktır kısık ateşte denetimli bir biçimde artlı önlü pişiriyoruz.
- İster meyve ve balla ister çikolata ile isterseniz de sade olarak servis ediyoruz afiyet olsun.