![pankek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/26/pankek.jpg)
Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- İsteğe bağlı kakao
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri bir kaba alıp güzelce çırpın. Yapışmaz tavanız varsa yağlamaya hiç gerek kalmıyor.
- Tavayı ocağa alın ısıtın orta ateşte pişmesine nazaran ayarlayın çok süratli yahut yavaş pişmesin.
- Bir kepçe yardımıyla tavaya pankekden koyun.
- Üzeri benek benek olunca çevirin.
- Öteki tarafını pişirin.
- Altını da denetim edin pişince tavadan alın.
- Kakaolu yaparsanız unu ona nazaran azaltın. Ben en az 30 adet pankek yaptım bu ölçüden. Afiyet olsun.