
Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra öteki gereçleri ekleyip, düzgünce çırpalım.
- Hamur kek hamurundan biraz daha cıvık hale gelene kadar devam edelim.
- Isıttığımız teflon tavaya bir kepçe yardımıyla azar azar dökelim.
- Hamur göz göz olunca başka tarafını çevirip tekrar pişirelim.
- Bu ölçülerden 40 tane çıktı. Sonrası büsbütün sizin zevkinize kalmış.
- Ballı çikolatalı meyveli istediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.