bilgisayarci
FD Üye
Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım güzelce çırpalım.Ne çok koyu olsun ne de çok sıvı.
- Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un eği yaparak çırpalım.
- Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökelim.
- Yüksek ateşte değil kısığa yakın orta ateşte pişir çevirip başka yüzünü de pişirelim.