Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 – 3 yemek kaşığı şeker
- İsteğe nazaran muz, bal, çikolata, kivi
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpıyoruz daha sonrasında un yağ ve sütü ekliyoruz.
- İyice çırptıktan sonra tavamızı çok az sıvı yağ kullanarak yağlıyoruz.
- Daha sonrasında bir kepçe yardımıyla (ben o denli yapıyorum) tavamızın ortasına 1 kepçe dolusu hamuru döküyoruz
- Kabarcıklar oluşunca spatula yardımıyla karşıt çeviriyoruz ve hazır.
- Üstünü istediğiniz üzere çikolata, kivi muz reçel ile süsleyebilirsiniz.