Panna Cotta Tarifi Nasıl Hazırlanır İçin Malzemeler
Bardak ölçüm 200 ml.
Bu malzemelerle 9 adet mini fırın kaplarında hazırladım.
- 3 su bardağı süt
- 400 ml krema (2 küçük kutu)
- 2 paket toz jelatin ( 3 tatlı kaşığı)
- 3 yemek kaşığı su
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 kase çilek (1/2 (yarım) kg kadar)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Panna Cotta Tarifi Nasıl Hazırlanır Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema, süt, şekeri orta boy bir tencereye ekleyin.
- Jelatinin üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar su gezdirin.
- Kullandığınız jelatin markasına göre kıvamını değişebileceğini hatırlatmak isterim. Ben markette dr. Oetker marka bulunca onu kullandım. Birkaç dakika içinde jel kıvamında olduğunu göreceksiniz.
- Krema ve sütün içine ekleyin. Çırpma teli ile karıştırın. Ocağın üzerine alın.
- Kaynamaya başladığı zaman altını kapatın.
- Krema olduğu için fokur fokur kaynamasını istemiyoruz.
- Servis yapacağınız kaselere üzerinde sos için boşluk bırakarak boşaltın. Akıcı kıvamda olduğunu göreceksiniz. Oda sıcaklığına geldiği zaman buzdolabına kaldırın, koyulaşana kadar beklesin.
- En az 3-4 saat sürüyor kıvam alması. İsterseniz 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz.
- Üzerine meyveli sosu hazırlayarak buzdolabında bekletin.
- Üzerine sos hazırlanması ben derin dondurucuya kaldırdığım mis gibi çileklerden sos hazırladım. Siz istediğiniz meyveyi tercih edebilirsiniz veya sade olarak servis yapabilirsiniz çilekler yarım kg, büyük bir kase kadar vardı.
- Üzerine 4 yemek kaşığı şeker, 1/2 su bardağı su ilave edip pişirin.
- 1 yemek kaşığı nişastayı 1/3 su bardağı su ilavesiyle karıştırın. Toplamda kullandığınız su miktarı, 1 su bardağından bir parmak eksik olacak.
- Pişen çileklerin içine ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kaynadığı zaman altını kapatın.
- Kıvamı muhallebi kıvamında olacak.
- Nişastasını ona göre hazırlayın.
- Ilınmış olan panna cotta tatlılarınızın üzerine kaşıkla doldurun. Renginin güzelliğinin bozulmaması için mutfak robotundan geçirmeyin.
- Kalan tane çileklerini servis yaparken üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.