Panna Cotta ️ Tanımı İçin Gereçler
- 200 ml süt (1sb)
- 200 ml krema
- 1 tepeleme kaşığı toz jelatin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Frambuaz ya da böğürtlen sos
- Nane yaprağı
Panna Cotta ️ Tanımı Yapılışı
- Toz jelatini bir kapta üzerine yarım çay bardağı su koyup karıştırıp kenarda kıvam almasını bekliyoruz.
- Bir tencereye sütü koyuyoruz akabinde krema ve şekerimizi de ekleyip ocağın altını yakıyoruz.
- Kenarlardan minik kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Akabinde ocağın altını kapattığımızda vanilya ve jelatini de ekleyip karıştırıyoruz.
- Yaptığımız tatlıyı servis edeceğimiz kaseleri şayet aykırı çevirip çıkaracaksak kolay çıkabilmesi için soğuk suyla ıslatıyoruz.
- Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz daha sonra ise buzdolabına alıp servis için hazır hale gelmesini bekliyoruz son olarak hazır olan tatlımızı süslüyoruz. Afiyet olsun ????.