Papatya Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket teremyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 4 su bardağı un+2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı nişasta
Papatya Çiçek Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, teremyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta bir kaba koyulur, iyice karıştırılır
- Daha sonra 4 su bardağı un koyulur ve yoğurulur.
- Hamur iki eşit parçaya bölünür.
- Bir parçasına 2 yemek kaşığı un, diğer parçasına da 2 yemek kaşığı kakao eklenir.
- Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım.
- Avucumuzun içinde çiçek şekli verip hafifçe bastıralım.
- Bir kakaolu bir sade 7 tane yuvarlak olacak bir çiçekte.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz, fazla kızarmasın. Afiyet olsun .