Papaz Yahnisi Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 250 gram arpacık soğan
- 2 büyük dış sarımsak
- 3 yemek kaşığı domates sos
- 2 yeşil biber
- Yarım kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 bardak su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı şeker
Papaz Yahnisi Tanımı Yapılışı
- Evvel kuşbaşı doğranmış eti yıkayıp düdüklü tencereye aldım ve ocağa koydum. Et güzelce sulandıktan sonra 2 bardak sıcak su ekledim düdüklüyü kapatıyoruz fıslama sesi geldikten sonra 20 dakika pişiriyoruz.
- Arpacık soğanı, sarımsağı bütün olarak tavaya alıyoruz içine biberleri de katarak sıvı yağ ile kavurup bir kenara alalım.
- Düdüklüyü açıyoruz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Sonra 1 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı şekeri, salçaları ve domates sosunu ekleyip kavurup tavandaki zerzevatları de ekleyip kavuruyoruz.
- 1, 5 bardak sıcak su ekleyip düdüklüyü tekrar kapatıp 10 dakika daha pişiriyoruz (Tuzunu, kimyonu, kekiği 2. evre pişirmede düdüklüyü kapatmadan evvel atıyoruz)yemeğimiz sıcacık servise hazırdır. Afiyet olsun ???? ???? ????????????????????????.