Papaz Yahnisi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram gerdan eti
- 500 gram soğan
- 15 adet mürdüm eriği
- 7 afet kayısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Papaz Yahnisi Tanımı Yapılışı
- Gerdan haşlanır, eti didiklenir.
- Soğanlar soyulur, tereyağ, zeytinyağı ve sıvı yağda kavrulur.
- Soğanların üstüne yıkanan erik ve kayısılar da ek edilir ve onlar da birkaç cins çevrilir.
- Etin suyu kâfi ölçüde tencereye konulur.
- Üzerine etler de ek edildikten sonra bütün gereçlerle birlikte 15-20 dakika bu halde kaynatılır.