Papyon Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya (Kuru maya da olur)
- 2 adet yumurta ( içine )
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 kilodan fazla un (Kontrollü şekilde koyun)
- Çörek otu (İsteğe göre)
Papyon Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz, bezeyi merdane ile elimiz kadar açıp, yukarıdan tam ortadan bir tane, aşağıdan iki tane kesik atıyoruz.
- Kenarlarını birleştirip ortasında kalan parçayı yukarıya doğru kapatarak ( hamurun altına gelsin ) tamamlıyoruz.
- Fiyonk ya da papyon da diyebilirsiniz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 200 derece fırında 15-20 dk kızarana kadar pişiyoruz, ben sade yaptım peynirli de yapabilirsiniz, afiyet olsun .