
Papyon Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardak ılık süt
- 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Papyon Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru maya ve bir bardak ılık su, 2 yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştıralım.
- Diğer kabımıza bir miktar un, 2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yumurtanın birinin sarısını ayıralım mayayı ekleyerek yoğuralım.
- 40 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamura şekil verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar kontrollü pişirelim.