Papyon Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı normal süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- 2 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 yemek kaşığı silme toz şeker
- Un (Kontrollü eklenecek)
Papyon Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun malzemelerini yoğurma kabına alıp yumuşak hamur elde ediyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
- Bezeleri merdane ile açıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Resimdeki gibi ve üç çizik atıp isteğe bağlı zeytin veya peynir koyup yada sade de yapabilirsiniz resimdeki gibi kenarlarından kapatıp ortadakini de katlayıp resimdeki gibi yapın ve pişirme kağıdına dizin.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurtanın içine az sıvı yağ koyup karıştırıp poğaçaların üzerine sürüyoruz.
- 200 derece fırında 20-25 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun????????.