Parça Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 170 gram toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 büyük boy yumurta
- 210 gram un
- 1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket şekerli vanilin
Parça Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 120 gram ufak doğranmış çikolatayı kesme tahtası üzerine alın, küçük küçük doğrayın.
- Un ve çikolata hariç tüm malzemeyi homojen bir karışım olacak şekilde karıştırın yavaş yavaş unu ilave edin.
- En son çikolataları ekleyip son kez kısacık bir toplama yoğurması yapın. Küçük bir mandalina boyutunda bezeler yapıp tepsiye dizin.
- 180 derecede üzeri renk alana kadar pişirin. Çok pişmemeli gerekli çünkü dışı sert içi sakız kıvamında kalması gerekiyor.
- Fırından alır almaz sıcak sıcak su bardağının tabanını kurabiyelere bastırın.
- Tamamen soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun. Çayla kahveyle yenecek bir kurabiye ve çok doyurucu.