Parfe nasıl yapılır
Parfe Yapılışı
Parfe Tarifi Malzemeler ;
2 Paket (sade) Krem Şanti
2 Su Bardağı (400 ml) Sut
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
1 Paket (sade) Piknik Biskuvi
1 Paket (kakaolu) Piknik Biskuvi
1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)
imagesparfetarifiresimli5ad4011f8b7ec
Parfe Tarifi Yapılışı ;
Kuru meyveleri ılık suda 10 dk kadar bekletin Suyunu suzup, pecete ile iyice kurulayın
Krem şanti ve vanilyayı, soğuk sut ile cırpıp, hazırlayın
Biskuvileri minik minik bir suzgecin icine kırın Suzgeci iyice sallayarak, tozlarının dokulmesini sağlayın (Biskuvi tozları, krem şantinin beyaz goruntusunu bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin uzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
Cevizleri elinizle iri iri kırın
Portakalın kabuğunu, rendenin kucuk tarafı ile rendeleyin
22 24 cmlik bir kek kalıbı veya o olculerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin (strech film cok ince olduğu icin yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
Hazırladığınız krem şantinin icine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve biskuvileri ekleyin Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın
Uzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin
Servis yapmadan 45 dk once oda sıcaklığına cıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz Dilimledikten sonra da 45 dk bekletip oyle servis etmenizi oneririm
Parfe'yi derin dondurucuda 56 gun saklayabilirsiniz
Parfe Yapılışı
Parfe Tarifi Malzemeler ;
2 Paket (sade) Krem Şanti
2 Su Bardağı (400 ml) Sut
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
1 Paket (sade) Piknik Biskuvi
1 Paket (kakaolu) Piknik Biskuvi
1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)
imagesparfetarifiresimli5ad4011f8b7ec
Parfe Tarifi Yapılışı ;
Kuru meyveleri ılık suda 10 dk kadar bekletin Suyunu suzup, pecete ile iyice kurulayın
Krem şanti ve vanilyayı, soğuk sut ile cırpıp, hazırlayın
Biskuvileri minik minik bir suzgecin icine kırın Suzgeci iyice sallayarak, tozlarının dokulmesini sağlayın (Biskuvi tozları, krem şantinin beyaz goruntusunu bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin uzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
Cevizleri elinizle iri iri kırın
Portakalın kabuğunu, rendenin kucuk tarafı ile rendeleyin
22 24 cmlik bir kek kalıbı veya o olculerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin (strech film cok ince olduğu icin yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
Hazırladığınız krem şantinin icine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve biskuvileri ekleyin Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın
Uzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin
Servis yapmadan 45 dk once oda sıcaklığına cıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz Dilimledikten sonra da 45 dk bekletip oyle servis etmenizi oneririm
Parfe'yi derin dondurucuda 56 gun saklayabilirsiniz