Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Parfe

Parfe
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
parfe.jpg

Parfe Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket krem şanti tozu
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 15 adet orta uzunluk çilek
  • 1 adet muz
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı damla çikolata
  • Dövülmüş fındık ya da ceviz

Parfe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Parfe imali için; 2 paket krem şanti tozunu bir kaba koyun.
  2. Üzerine 2 su bardağı süt dökün.
  3. Kıvamı koyu olana kadar mikser ile çırpın.
  4. Kıvam aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin.
  5. Daha sonra çilek ve muzu minik küpler halinde doğrayın.
  6. 1 paket bisküviyi eliniz ile küçük kesimlere bölün.
  7. Karıştırdığınız krem şantinin üzerine bisküvileri, isteğe bağlı ölçü damla çikolata ve y dövülmüş fındığı koyun.
  8. Tüm materyalleri yeterlice karıştırın.
  9. Gereçleri isteğe nazaran fazla arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
  10. Dilediğiniz meyveleri de koyabilirsiniz.
  11. En son kullanacağınız kek kalıbına nazaran içerisine streç sinema yerleştiriyoruz. Yada öbür kek kalıbının içine buzdolabı poşetini ikiye bölüp, serin.
  12. Hazırladığınız parfe karışımını kalıbın içine döküp, spatula ya da kaşık ile yavaşça bastırarak, düzeltin.
  13. Üzerini de streç sinema ya da buzdolabı poşeti ile örtüp, buzlukta 4-5 saat kadar bekletin.
  14. Hazırladığınız parfeyi servis yapmadan 15-20 dk evvel buzluktan çıkartın.
  15. Servis tabağına koyup, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  16. İsteğe nazaran parfe üzerine çikolata sos ya da meyveli sos hazırlayıp, dökebilirsiniz.
 

Similar threads

Parfe Tanımı (10 Dakikada Yaz Tatlısı) İçin Materyaller 2 su bardağı süt2 paket krem şanti1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata1 paket halley ( 8 adet )1 paket petibör bisküviÇilek, muz yahut istenilen mevsim meyvesi Üzeri için : Çikolata yahut frambuaz sos Parfe Tanımı (10 Dakikada Yaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık) Tanımı İçin Gereçler Kreması için; 2 poşet krem şanti1 paket krema (200ml)1 çay bardağı soğuk süt Öteki materyaller; 1 paket halley1 paket petibör bisküvi200g çilek (15-16 tane)2 büyük muz200g vişne1 çay bardağı iri dövülmüş cevizYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Meyveli Parfe Tanımı İçin Materyaller 2 paket krem şanti2 su bardağı süt1 paket petibör bisküvi1 çay bardağı fındık yahut ceviz1 paket vanilya1 su bardağı komposto vişne(çekirdeği alınmış)1 su bardağı komposto kayısı15 adet çilekElinizde sevdiğiniz hangi meyve varsa kullanabilirsiniz,içine damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Meyveli Parfe Tanımı İçin Materyaller 2 poşet (1 paket) krem şanti2 su bardağı süt6 adet halley bisküvi (Petibör bisküvi de olur)2 adet muz1 su bardağı iri doğranmış çilek1 su bardağı iri doğranmış kayısı1 fincan damla çikolata Meyveli Parfe Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır 2 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Parfe Tanımı İçin Materyaller 2 paket krem şanti2 su bardağı süt8 adet halley1 çay bardağı damla çikolata6 adet kayısı10 adet çilek2 adet muzOreo bisküvi Parfe Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Krem şantiyi süt ile çırpalım. Akabinde halleyleri küçük küçük doğrayıp içine ekleyelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt