elektronikci
FD Üye
Parfe Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet pandispanya ( hazır yahut mesken üretimi )
- 2 adet muz
- 1 kutu sıvı krema( 200 ml )
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2 paket toz kremşanti
- 1 paket sıvı krema ( 200 ml )
- 180 gram sütlü çikolata
Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanyayı küp küp doğrayalım, 2 adet muzuda doğrayalım. ( içerisine çilek, fındık, kivi, damla çikolata istediklerinizi ekleyebilirsiniz ).
- Krema için materyalleri 5 dk çırpıp pandispanya ve muzun üzerine döküp güzelce karıştırın.
- Kelepçeli kalıba streç yayıp içerisine karışımı döküp düzeltip üzerini kapatıp buzluğa atalım ,5-6 saat dinlendirelim.
- Servis yapacağınız vakit ganajı hazırlayalım.
- Sıvı kremayı kaynama noktasına getirip altını kapatıp çikolatalı koyup güzelce karıştıralım .
- Ilıyınca kalıptan çıkarttığımız parfenin üzerine yayalım istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.