Parmak Isırtan Lezzet Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı princ
- Yarim kilogram yaprak
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 2 tane büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber ,kuru nane
- 1 su bardağı su
Parmak Isırtan Lezzet Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
- Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp tenceremize koyalım .
- Yağımızı da ekleyip soğanların rengi değişene kadar pişirelim.
- Salçalarımızı ekleyelim 1-2 dakika daha karıştıralım.
- Yıkamış olduğumuz pirinçlerimizi de ekleyelim ve 3 -4 dakika karıştıralım.
- Baharatlarımızı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Ve sonrasında da suyumuzu ekleyip pirinç in suyunu çekene kadar pişirelim.
- Yapraklarımızı tezgahın üzerinde açıp sap kısımlarına hazırladığımız içten bir çay kaşığı koyalım.
- Yaprakların yan kısımlarını ve üst kısmını kapatıp saralım.
- Tenceremize tekrar teker dizelim ve en üst kısmına bir limonu halka halka kesip dizelim.
- En üst kısmına bir tabak koyunuz ki sarmalar dağılmasın.
- Sarmaların üzerine bir buçuk su bardağı su ekleyip pişirmeye başlayalım.
- Su kaynamaya başladıktan sonra ocağımızın altını kısalım.
- Kısık ateşte 40. 45 dakika pişirelim. Afiyetler olsun.