Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Parmak Kebabı

Parmak Kebabı
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
parmak-kebabi.jpg

Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • Domates
Kızartmak için;
  • 4 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5 adet yeşil biber
Köfte için:
  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
Sos için;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı

  1.  İlk olarak köfte harcımızı hazırlayalım. Bir yoğurma kabına kıyma, galeta unu, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek yoğuralım.
  2. Harcımız özleştikten sonra küçük modüller alalım ve elimizle yuvarlayarak misket köfte formunu verelim.
  3. Köftelerimizi şekillendirdikten sonra parmak formunda doğradığımız patlıcan, patates, kabak, kırmızı biber ve yeşil biberi kızgın yağda yavaşça kızartarak kağıt havlu yerleştirdiğimiz bir tabağa alalım.
  4. Akabinde köftelerimizi de birebir biçimde kızartalım.
  5. Borcama sebzelerimizi dizelim.
  6. Sonra köftelerimizi ve domateslerimizi yerleştirelim.
  7. Daha sonra üzeri için sos hazırlayalım.
  8. Bunun için sıcak suda salçamızı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  9. Hazırladığımız sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim.
  10. 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  11. Mühletin sonunda parmak kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!.

 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt