Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- Domates
- 4 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı biber
- 5 adet yeşil biber
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı
- İlk olarak köfte harcımızı hazırlayalım. Bir yoğurma kabına kıyma, galeta unu, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek yoğuralım.
- Harcımız özleştikten sonra küçük modüller alalım ve elimizle yuvarlayarak misket köfte formunu verelim.
- Köftelerimizi şekillendirdikten sonra parmak formunda doğradığımız patlıcan, patates, kabak, kırmızı biber ve yeşil biberi kızgın yağda yavaşça kızartarak kağıt havlu yerleştirdiğimiz bir tabağa alalım.
- Akabinde köftelerimizi de birebir biçimde kızartalım.
- Borcama sebzelerimizi dizelim.
- Sonra köftelerimizi ve domateslerimizi yerleştirelim.
- Daha sonra üzeri için sos hazırlayalım.
- Bunun için sıcak suda salçamızı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Hazırladığımız sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim.
- 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Mühletin sonunda parmak kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!.