Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 4 adet kemer patlıcan
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Parmak Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba lezzet sever arkadaşlar. Öncelikle etlerimizi pişirelim ben et suyunu da kullanıyorum.
- Patlıcanı ve patatesleri parmak şeklinde doğrayalım biberleri doğrayalım.
- Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayalım.
- Sırasıyla patatesleri ,patlıcanları ve biberi hafif kızartalım.
- Kullanacağımız yayvan tenceremize sırayla dizelim.
- Üzerine biberlerimizi ekleyelim.
- Haşlanan etimizin suyunu süzerek malzemelerin üzerine koyalım.
- 2 su bardağı etsuyunun (et suyu şart değil) içine biber ve domates salçasını, tuzu ,karabiberini ekleyelim, bir taşım kaynatıp malzememizin üzerine dökelim.
- En son küp şeklinde doğradığımız domatesleri ve sarımsağı da yemeğimizin üstüne ekleyip kısık ateşte domatesler pişinceye kadar ocakta tutalım.
- Ekstra sıvı yağ koymadım malzemeleri kızarttığım için eminim lezzetini çok beğeneceksiniz. Afiyetler olsun.