
Parmak Tatlısı Garanti Tanım Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram margarin (Eritilmiş)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 ,5 su bardağı şeker (Kaynadıktan sonra çeyrek limon sıkıp 10dakka daha kaynattım)
- 4 yemek kasığı irmik
Parmak Tatlısı Garanti Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırladım.Tüm materyalleri bir tencerede kaynatıyoruz.Soğumaya alıyoruz.
- Şerbeti kaynarken hamurunu hazırladım.Un hariç öbür bütün gereçleri karıştırıyoruz.
- Azar azar unu ekliyoruz. Parmak biçimini verip irmiğe buladım.
- 170 derecede alt üst kızarana kadar pişirdim.
- Hamurun birinci sıcaklığı çıkınca öteki bir tabağa tatlıyı alıp soğuyan şerbeti döktüm.
- 2 -3 saat dinlemedik cilt sonra servise hazır. (şerbet soğuk hamur ılık oluyor yoksa tatlınızın içi hamur kalır).