
Parmak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 4 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- İrmik
Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Hamuru için un hariç bütün materyalleri bir kapta yoğurun.
- Unu azar azar, denetimli bir biçimde ek edin.
- Tezgaha irmiği dökün.
- Yaptığınız hamurdan bir modül koparıp rulo halinde uzatın.
- İrmiği üstünde yuvarlayın ve her yerine irmik kaplanmasını sağlayın. Daha sonra verevli formda kesin.
- Fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin.
- Şerbeti ocağa alın, şeker eriyene kadar hafif ılık formda hazırlayın.Şerbet kaynamasın.
- Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.
- Pişen, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti tatlı fırından çıkar çıkmaz dökün.
- Bir iki saat şerbetini çekmesini bekleyip tatlıyı dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi yahut antep fıstığı döküp servis edin.