Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
parmak-tatlisi.jpg

Parmak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 4 su bardağı+2 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
Dışı için;
  • İrmik

Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç bütün materyalleri bir kapta yoğurun.
  2. Unu azar azar, denetimli bir biçimde ek edin.
  3. Tezgaha irmiği dökün.
  4. Yaptığınız hamurdan bir modül koparıp rulo halinde uzatın.
  5. İrmiği üstünde yuvarlayın ve her yerine irmik kaplanmasını sağlayın. Daha sonra verevli formda kesin.
  6. Fırın tepsisine dizin.
  7. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin.
  8. Şerbeti ocağa alın, şeker eriyene kadar hafif ılık formda hazırlayın.Şerbet kaynamasın.
  9. Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.
  10. Pişen, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti tatlı fırından çıkar çıkmaz dökün.
  11. Bir iki saat şerbetini çekmesini bekleyip tatlıyı dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi yahut antep fıstığı döküp servis edin.
Afiyet olsun! ????????‍????.
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt