
Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase irmik
- 1 avuç ceviz yahut fındık
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmik hariç tüm gereçler kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Daha sonra elimize ceviz büyüklüğünde hamur kopartarak içine ceviz koyup parmak biçimini vererek irmiğe bulayıp tepsiye dizilir.
- 180 derece de fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Şerbeti de kaynatıp ikisi de ılıkken tatlıyı ıslatıp 1 gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun
.