bilgisayarci
FD Üye
Parmak Yedirten Ev Yapımı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Arzuya göre salça
- İstenilen baharatlar
- 2 adet yumurta
- Tereyağ
Parmak Yedirten Ev Yapımı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç har; Sıvı yağda soğan kavrulur, üzerine salça, kıyma ve istenilen baharatlar atılıp hazır edilir.
- Hamur için; bütün malzemeler uygun bir kaba alınarak yoğurulur ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- 45 dk. Mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yazıp üzerini örtün (kurumaması için ).
- Pişirme kağıdı serdiğiniz ya da hafif yağladığınız tepsinin boyutuna göre hamurlarınızı açın.
- Üzerine iç harcımızı yayıp kenarlarını katlayalım.
- Hem üzerine hem kenarlarına yumurta sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst ayarda 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürelim.
Dilediğiniz iç harcı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun .
Parmak Yedirten Ev Yapımı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı