Parmak Yedirten Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 çay bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta uzunluk domates rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Parmak Yedirten Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köfte hamurumuz için, bir yoğurma kabına bulgur ve irmiğimizi döküyoruz.
- Üzerine sıcak su ek edip biraz bekletiyoruz.
- Hafif şişen bulgurlarımızın üzerine yumurta, salça ve baharatlarını atıp tekrar yoğuruyoruz.
- Un eği büsbütün bize kalmışa, şayet toplanmaz bi halde ise orta ara un döküp elimize yapışması gidene kadar yoğuruyoruz.
- Hazır olan köftelerimizin küçük küçük yuvarlayarak serçe parmağımızla bastırarak biçim veriyoruz.
- Yaptığımız köfteleri bir tepsinin içine atıp üzerine iki yemek kaşığı kadar un ek ediyoruz.
- Orta ara tepsiyi sallayarak köftelerimizi una buluyoruz.
- Bir tencereye su ılık su koyup köftelerimizi 15 dakika kaynatıyoruz.
- Köftelerimiz haşlanırken bir tavada sosumuzu pişiriyoruz.
- Bunun için bir adet domates rendesini ve sıvı yağı tavamıza alıp ocağın altını açıyoruz.
- Salça ve sarımsağı ekleyip bir iki dakika kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Haşlanan köftelerimizin suyunu süzüyoruz.
- Dileyen sulu sever ise suyunu çok süzmeye gerek yok ama ben süzdüm.
- Ve hazırlamış olduğum sosun bir kısmını köftelerimin üzerine döküp karıştırdım. Tercih büsbütün sizin ????
- Bir kase yoğurdumuzun içerisine sarımsağı rendeleyip çırpıyoruz.
- Köftelerimizi bir tabağa alıp üzerine iki üç kaşık yoğurt döküyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz domates sosundan da yoğurdun üzerine döküp en üzerine ince doğranmış maydanoz ek ediyoruz.