teknolojiuzmani
FD Üye
Parmak Yedirten Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantı
- Tuz
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ̆
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı salça
- Mantı suyu
Parmak Yedirten Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynayan içi su dolu tencereye tuz ve mantıyı ekleyerek karıştıralım.
- Sonra mantılar yapışmasın diye üzerine 2 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirelim.
- Mantı pişerken bizde sosu yapmaya başlayalım.
- Sosu için uygun bir kapta yoğurt, yeteri kadar tuz, rendelenmiş sarımsak ek ederek kıvamını ayarlayalım .
- Üzeri için uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eridikten sonra toz biber ve naneyi ek ederek karıştıralım.
- Salçayı da ekleyerek kavuralım.
- Mantının suyundan da sosumuza biraz ek edip karıştıralım.
- Pişen mantıyı servis tabağına alalım.
- Üzerine önce yoğurtlu sosumuzdan daha sonra salçalı sostan gezdirerek son olarak üzerine nane serpip servis edelim afiyet olsun ????.