Parmak Yedirten Patatesli Tavuklu Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 6 -7 adet orta uzunluk patates
- 4 adet kemer patlıcan
- 750 gram tavuk eti (Tercihe nazaran, but yahut göğüs)
- 2 baş soğan
- 2 adet kapya biber ️
- 4 adet sivri biber
- 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
- Sıvı yağ
- Domates dilimleri ve sivri biber
Parmak Yedirten Patatesli Tavuklu Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları çizgili soyup, parmak halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Onlar beklerken, patateslerin kabuklarını soyup onları da parmak formunda doğrayın.
- Evvel patatesleri sıvı yağda kızartıp, yayvan bir tencerenin dış kısmına yanlışsız fotoğraftaki üzere, tencerenin ortası boş kalacak formda dizin.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve yeterlice yıkayıp kurulayın. Onları da kızartıp patateslerin üzerine dizin.
- Başka taraftan, öteki bir tencereye kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ve 4 -5 kaşık sıvı yağı koyup, tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Suyunu çeken tavuklara küp küp doğranmış soğan ve biberleri ek edin. Yumuşayana kadar pişirin.
- Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. 1 çay bardağı su ilavesiyle 10 dakika tıkırdatın.
- Pişen tavukları, patates ve patlıcanlardan kalan boşluğa boşaltın. Üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biberleri dizin.
- 2 bardak sıcak su ek edip, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.