Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Parmak Yedirten Patlıcan Sos

Parmak Yedirten Patlıcan Sos
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
parmak-yedirten-patican-sos.jpg

Parmak Yedirten Patlıcan Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo patlıcan
  • 1,5 kilo domates
  • 1,5 kilo kırmızı kapya biber
  • 250 gram yeşil kıl biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Parmak Yedirten Patlıcan Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanlar ve kapya biberleri yıkandıktan sonra bütün bir şekilde önceden ısıtılmış 250° fırında yumuşayana kadar közlüyoruz.
  2. Fırından çıkınca bir poşetin içinde el yakmayacak sıcaklığa ulaşana kadar bekletelim (kabuklarının kolay soyulması için terletilir).
  3. Bu sırada ince ince doğradığımız kıl biberleri yağ ilave ettiğimiz tenceremizin içine alıp hafif kızarıncaya kadar kavuruyoruz.
  4. Ardından üzerine rendelenmiş veya ince kıydığımız sarımsakları da ekliyoruz.
  5. Kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave edip hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Bu sırada közlediğimiz biberlerin ve patlıcanların kabuklarını soyup varsa iri çekirdeklerini ayıklayıp tencereye ekliyoruz damak tadımıza göre sirke ve tuzunu ayarladıktan sonra bir 5 dakika daha kaynatıp harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  7. Hazırladığımız konserve şişelerine doldurup sıcakken ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz bu şekilde 3-4 saat beklettikten sonra dolaba kaldırıyoruz (bu vakumlama yöntemi oluyor eğer uzun süre bekletmek isterseniz).
Parmak Yedirten Patlıcan Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,297Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt