Parmak Yedirten Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı şehriye
- 1 fileto tavuk göğsü
- 1,5 su bardağı mısır
- Dereotu
- Tuz
- 5 kaşık yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pişmiş nohut
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Parmak Yedirten Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şehriyeleri haşlıyoruz. Soğuk suda yıkayıp süzüyoruz uygun bir kava alıyoruz.
- Tavukları da haşlıyoruz, tiftikleyip şehriyenin üzerine ek ediyoruz.
- Mısır, ince doğranmış dereotu, tuz ve yoğurdu ek edip karıştırıyoruz.
- Tavaya yağ, nohutu ve kırmızı biberi alıyoruz. Biberler kızarmaya başladığında altını çabucak kapatıp salatanın üzerine gezdiriyoruz.