Parmegiana Melanzane (Peynirli Patlıcan) Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ,karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı balsamik sirke
- 1 kase rende kaşar
- Parmesan
Parmegiana Melanzane (Peynirli Patlıcan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar alacalı soyulur halka dilimlenir tuzlu suda 20-25 dk bekletilir.
- O sırada domates sarımsak şeker sirke zeytinyağı tuz karabiber rondoya alınıp çekilir.
- Sonra tencerede 5dk ağzı kapalı 15 dk açık olarak sos çektirilir.
- Patlıcanlar kurulanır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine zeytinyağı tuz ve sarımsak tozu serpilip 200 derece fırında 20 dk pişirilir.
- Bütün pişirme süreçleri tamamlanınca fırın kabınıza evvel biraz domates sos sonra patlıcanlar bir sıra dizilir
- Üstüne domates sos ve rende kaşar ve parmesan sonra tekrar patlıcan sos ve peynirler olacak halde gereç bitene kadar devam. Benim 3 sıra oldu.
- En üste çokça peynirler koyulup 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kusursuz bi melikesarıkatıpoğlu tanımı öteki bütün tanımları üzere kesinlikle deneyin şahane ????.