Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parxaç Hızır Kömbesi

Parxaç Hızır Kömbesi
0
104

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
parxac-hizir-kombesi-9.jpg

Parxaç Hızır Kömbesi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kg un
  • 500 gr tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Parxaç Hızır Kömbesi Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabı içerisine unu alalım. Ortasını açalım eritilmiş tereyağına sütü ek edelim.
  2. Tuzu unun üzerine serpelim ortasını açmış olduğumuz una süt ve tereyağ karışımını ek edelim
  3. Yoğurdumuzu katalım ve hamurumuzu yoğuralım düzgünce yoğuralım yaklaşık 10 dak. Kâfi olcaktır.
  4. Elimizin içine biraz sıvı yağ alıp hamurumuzun etrafını sıvayalım ve tekrar yoğurarak hamurumuzu toparlayalım.
  5. Altını yağlamış olduğumuz tepsimize alalım ve hamuru açalım ve ister bardak ister kaşık ile hal verip pişirelim ben 180 derecede 1 saat 15 dak.kadar pişirdim denetimli bir formda. Afiyet olsun ????????.
    İnstagram hesabım londrada. Gurbetçi. Mutfağı.
 

Similar threads

El Açması Börek (Sivas Kömbesi) Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta + 1 yumurta sarısı1 su bardağı oda sıcaklığında su1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı kabartma tozu2 çay kaşığı tuz3,5-4 su bardağı unAçmak için ekstra un İçi için; 500 gram yağsız beyaz peynir yahut lor peyniriYarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2,5 su bardağı ılık su1 paket instant maya1,5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker Sosu için; 1 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta sarısı Üzeri için; SusamÇörek otu Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt1 paket instant maya2 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz1,5 su bardağı ılık su4 yahut 5 bardak un Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tanımı Yapılışı Yoğurma kabımıza instat mayayı alalım, ılık su ile karıştırıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Pofuduk Pişi Tanımı İçin Gereçler 4,5 – 5 su bardağı un2 tatlı kaşığı dolusu tuz1 paket instant maya2 tatlı kaşığı şeker1 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık suSıvı yağ (Kızartmak için ) Pofuduk Pişi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kabımıza unu alalım. Üzerine tuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Lahmacun Tanımı İçin Gereçler 1 adet yeşil biber1 adet kırmızıbiber1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet domates1 tutam maydanoz1 yemek kaşığı salça500gr kıymaPul biberKarabiber Hamuru için; 4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı su Lahmacun Tanımı Yapılışı Lahmacunumuzun iç harcını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt