
Parxaç Hızır Kömbesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg un
- 500 gr tereyağ
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Parxaç Hızır Kömbesi Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabı içerisine unu alalım. Ortasını açalım eritilmiş tereyağına sütü ek edelim.
- Tuzu unun üzerine serpelim ortasını açmış olduğumuz una süt ve tereyağ karışımını ek edelim
- Yoğurdumuzu katalım ve hamurumuzu yoğuralım düzgünce yoğuralım yaklaşık 10 dak. Kâfi olcaktır.
- Elimizin içine biraz sıvı yağ alıp hamurumuzun etrafını sıvayalım ve tekrar yoğurarak hamurumuzu toparlayalım.
- Altını yağlamış olduğumuz tepsimize alalım ve hamuru açalım ve ister bardak ister kaşık ile hal verip pişirelim ben 180 derecede 1 saat 15 dak.kadar pişirdim denetimli bir formda. Afiyet olsun ????????.
İnstagram hesabım londrada. Gurbetçi. Mutfağı.