Paşa Lokumu (Yiyenlerden Tam Not Alan Kaymaklı Lokum) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un 200 ml
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik
- Süt
- 150 gram taze kaymak (Almanya için schmand)
- Ceviz
- Fındık
Paşa Lokumu (Yiyenlerden Tam Not Alan Kaymaklı Lokum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tepsiye hindistan cevizi serpin hazır olsun.
- Tencere evvel un, şeker ekleyin karıştırın üzerine sütü ek edin, karıştırın. Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin kaynayınca üzerine vanilya şekeri ve tereyağını ek edin ocaktan alın.
- Tepsiye eşit ölçüde dökün spatulayla düzeltin buz dolabında 4 saat bekletin.
- Krem şantiye sütle çırpın yoğunlaşınca içine kaymağı ekleyin tekrar çırpın. Kremayla kaymak bir birine karışsın lokumun üzerine eşit ölçüde sürün. Enine uzun şeritlere kesin 5 uzun şerite kestim ben ortadan tekrar kesin.
- Daha sonra elinizle yavaşça sarın isteğe bağlı ortalarına ceviz ekleye bilirsiniz öylede hoş oluyor servis tabağına yerleştirin üzerini isteğe bağlı süsleyin.