Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
paskalya-coregi-11.jpg

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım  çay  bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket instant  maya
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
  • 1 tatlı kaşık mahlep
  • 75 gram tereyağ
  • Yarım su bardak  toz şeker (tatlı sevenler arttırabilir)
  • 2  yumurta(birinin sarısı üzerine)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • File fındık
İçine;
  • Kuru üzüm
  • Fındık
  • Ceviz

Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık su ve süt karışımına mayamızı, şekeri, yumurtaları, mahlep, erimiş soğumuş tereyağını, damla sakızlı vanilyayı  ek edip karıştıralım.
  2. Unumuzu denetimli olarak hamur yoğurma kabına eleyip yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar 1 saat mayalayalım.
  5. Hamuru üç eşit bezeye bölelim.
  6. Bezelerimizi tezgahta açıp içine kuru üzüm ve ceviz, fındık karışım serpelim. (şart değil boşta yapabilirsiniz) ve rulo hamurlar hazırlayalım.
  7. 3 bezeyede tıpkı biçimde yapıyoruz.
  8. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü halinde örelim ve öbür ucuda  birleştirelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpelim.
  10. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
 

Similar threads

Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı unYarımdan biraz fazla margarin1 su bardağından biraz fazla şeker1 tam yumurta bir yumurta beyazı1 paket kuru maya2 yemek kaşığı mahlep2 çay bardağı su Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı normal süt1 su bardağı sıcak su2 adet yumurta1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı silme mahlep (eleyin)Aldığı kadar un Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı1 kase fındık kırıntısı veya badem cevizde olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta2 büyük çay bardağı toz şeker2 büyük çay bardağı ılık su2 büyük çay bardağı süt1 büyük çay bardağı sıvı yağ150 gram tereyağı ( eritilmiş ve ılıtılmış)1 paket instant maya1 yemek kaşığı mahlep (arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağı1 su bardağı sütYarım su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket ınstant maya1 su bardağından iki parmak eksik şekerÇay kaşığı ucuyla tuz2 adet yumurta5 -6 su bardağı un Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 çorba kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı un1 su bardağı toz şeker2 adet yumurta125 gr tereyağı1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep6-7 su bardağı un Üzerine; 1 yumurta sarısıKırılmış bademFındık Paskalya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt