Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 paket damla sakızlı vanilya
- 1 tatlı kaşık mahlep
- 75 gram tereyağ
- Yarım su bardak toz şeker (tatlı sevenler arttırabilir)
- 2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
- Yumurta sarısı
- File fındık
- Kuru üzüm
- Fındık
- Ceviz
Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su ve süt karışımına mayamızı, şekeri, yumurtaları, mahlep, erimiş soğumuş tereyağını, damla sakızlı vanilyayı ek edip karıştıralım.
- Unumuzu denetimli olarak hamur yoğurma kabına eleyip yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar 1 saat mayalayalım.
- Hamuru üç eşit bezeye bölelim.
- Bezelerimizi tezgahta açıp içine kuru üzüm ve ceviz, fındık karışım serpelim. (şart değil boşta yapabilirsiniz) ve rulo hamurlar hazırlayalım.
- 3 bezeyede tıpkı biçimde yapıyoruz.
- Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü halinde örelim ve öbür ucuda birleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.