Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- File badem yada fındık
- Un
Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt su 2 yumurtanın akı şeker tuz mahlep ve mayayı geniş kaba koyun. Çırpıcıyla güzelce çırpın.
- Unu denetimli ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamuru evvel 3 e sonra her bir parçayı tekrar 3 e bölün ve 9 kesim beze elde edin.
- Elinizle incelterek uzun kesimler yapın.
- Ve hamura örgü formu verin. 20 dk tepsi mayası bekleyin.
- Üzerine 2 yumurtanın sarısını sürün.
- Üzerine file badem yada fındık kırığı dökün.
- Evvelden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????????.