Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı mahlep
- 3 yumurta (1inim sarisi üzerine)
- 125 gram tereyağ
- Un (kontrollü 6-7 su bardağı kadar)
- Fındık, ceviz yada badem kırığı
- Yumurta sarısı
Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağını eritip ılımasını bekliyoruz.
- Sonra ön mayalama için su, süt, maya ve 1 su bardağı şekerimizden 1 yemek kaşığı kadar alarak karıştırıp, köpürmesini bekliyoruz.
- Öbür bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- İçine tereyağ ve mahlebi ekleyip yine çırpıyoruz.
- Sonra içine ön mayalama süreci yaptığımız karışımı ekleyip, karıştırıyoruz ve un ekliyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak hamurumuzu 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
- Mayalanma sonrası 18 modüle bölüyoruz. Ve uzunlamasına yuvarlıyoruz fakat orta kısımları inceltmiyoruz.
- Daha sonra saç örgüsü formunu verdikten sonra 30 dakika kadar tepsi mayası yapıyoruz.
- Üzerine yumurta sürüp, fındık serpip evvelce ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı