Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
paskalya-coregi.jpg

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı mahlep
  • 3 yumurta (1inim sarisi üzerine)
  • 125 gram tereyağ
  • Un (kontrollü 6-7 su bardağı kadar)
Üzeri için;
  • Fındık, ceviz yada badem kırığı
  • Yumurta sarısı

Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tereyağını eritip ılımasını bekliyoruz.
  2. Sonra ön mayalama için su, süt, maya ve 1 su bardağı şekerimizden 1 yemek kaşığı kadar alarak karıştırıp, köpürmesini bekliyoruz.
  3. Öbür bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  4. İçine tereyağ ve mahlebi ekleyip yine çırpıyoruz.
  5. Sonra içine ön mayalama süreci yaptığımız karışımı ekleyip, karıştırıyoruz ve un ekliyoruz.
  6. Ele yapışmayan yumuşak hamurumuzu 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
  7. Mayalanma sonrası 18 modüle bölüyoruz. Ve uzunlamasına yuvarlıyoruz fakat orta kısımları inceltmiyoruz.
  8. Daha sonra saç örgüsü formunu verdikten sonra 30 dakika kadar tepsi mayası yapıyoruz.
  9. Üzerine yumurta sürüp, fındık serpip evvelce ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun:).

Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 çorba kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı un1 su bardağı toz şeker2 adet yumurta125 gr tereyağı1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep6-7 su bardağı un Üzerine; 1 yumurta sarısıKırılmış bademFındık Paskalya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 su bardağı su1 paket kuru maya125 gram eritilmiş tereyağ,1 yemek kaşığı mahlep3 adet yumurta (iki adedinin sarısı üzerine)8-9 su bardağı un Üzeri için; File fındık Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta2 büyük çay bardağı toz şeker2 büyük çay bardağı ılık su2 büyük çay bardağı süt1 büyük çay bardağı sıvı yağ150 gram tereyağı ( eritilmiş ve ılıtılmış)1 paket instant maya1 yemek kaşığı mahlep (arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yumurtaYarım su bardağından 1 parmak fazla şeker1 paket instant maya1 çay kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı mahlepFile badem yada fındıkUn Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 dolu yemek kaşığı toz şeker1 paket kuru maya2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı mahlep125 gram eritilmiş tereyağı veya margarinYarım su bardağından biraz fazla toz şeker7 su bardağından biraz fazla un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,475Konular
981,238Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt