Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği
0
61

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
paskalya-coregi.jpg

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep
  • 6-7 su bardağı un
Üzerine;
  • 1 yumurta sarısı
  • Kırılmış badem
  • Fındık

Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derince bir kapta maya, ılık su,bir çorba kaşığı şekeri karıştırıp 10 dk. etkinleşmesini bekledim.
  2. Sonra ılık süt ve 1 çay bardağı unu ekleyip güzelce çırptım. 15 dk daha mayanın gelmesi için üstünü örtüp beklettim.
  3. Diğer tarafta 2 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile uygunca çırptım.
  4. Mayalı harca ekledim.
  5. 125 gr  eriyip soğuttuğum tereyağına mahlebi ekleyip tekrar karıştırdım.
  6. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurdum.Üzerini örtüp. 1 saat daha mayalanmasını bekledim.
  7. Mayalanan hamuru evvel üçe böldüm, sonra modülleri beşe böldüm.
  8. Toplamda 15 adet beze hazırladım.
  9. Bezeleri tabanda yuvarlayıp silindir üzere üçünü bir ortada uzatarak ördüm. Toplamda 5 adet paskalya çöreği çıktı.
  10. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini yan yana aralıklı dizdim (fotoğraftaki gibi).
  11. 30 dk. tepsi mayası için ılık fırında beklettim.
  12. Yumurta sarısı sürüp fındık, badem kırığı serptim.
  13. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim(20 dk ). Paskalya çöreği mükemmel oldu ????????????. Kesinlikle deneyin ????????????????.
Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 dolu yemek kaşığı toz şeker1 paket kuru maya2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı mahlep125 gram eritilmiş tereyağı veya margarinYarım su bardağından biraz fazla toz şeker7 su bardağından biraz fazla un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 su bardağından 1 parmak eksik şeker1/2 (yarım) yemek kaşığı mahlep3 yumurta (1inim sarisi üzerine)125 gram tereyağUn (kontrollü 6-7 su bardağı kadar) Üzeri için; Fındık, ceviz yada badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 su bardağı su1 paket kuru maya125 gram eritilmiş tereyağ,1 yemek kaşığı mahlep3 adet yumurta (iki adedinin sarısı üzerine)8-9 su bardağı un Üzeri için; File fındık Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yumurtaYarım su bardağından 1 parmak fazla şeker1 paket instant maya1 çay kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı mahlepFile badem yada fındıkUn Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağı1 su bardağı sütYarım su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket ınstant maya1 su bardağından iki parmak eksik şekerÇay kaşığı ucuyla tuz2 adet yumurta5 -6 su bardağı un Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt