Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği
0
39

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
paskalya-coregi.jpg

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 büyük çay bardağı toz şeker
  • 2 büyük çay bardağı ılık su
  • 2 büyük çay bardağı süt
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı ( eritilmiş ve ılıtılmış)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı mahlep (arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Badem fındık kırığı
Not:şekeri ve mahlepli damak zevkine nazaran çoğaltabilirsiniz


Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kaba ılık su koyup, içine kuru mayayı, şekerin içinden bir yemek kaşığı alıp koyalım ,biraz karıştırıp kapağını kapatalım ve 10 dakika bekletelim.Not:ben sütü ılıtıp bir yemek kaşığı şekeri eritip mayayı kabarttım.
  2. Şimdi içine sütü,sıvı yağı,ılınmış tereyağı,yumurtayı un hariç bütün materyalleri ve katalım ve karıştıralım.
  3. En son unu eleyerek ekleyelim ve uygunca yoğuralım.(yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak).
  4. Hamur yaklaşık 30 dakika üstü kapalı sıcak bir yerde mayalandırmaya devam edelim.
  5. Mayalanan hamuru 24 eşit modüle bölelim 3 tane bezeyi uzunlamasına açıp örgü formu verelim.
  6. Tepsiye dizdiğimiz çörekleri 10-15 dakika daha sıcak ortamda bekletelim.
  7. Şimdi üzerine yumurtanın sarısını sürüp badem, fındık,serpelim.
  8. 180 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun????.

Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı unYarımdan biraz fazla margarin1 su bardağından biraz fazla şeker1 tam yumurta bir yumurta beyazı1 paket kuru maya2 yemek kaşığı mahlep2 çay bardağı su Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 çorba kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı un1 su bardağı toz şeker2 adet yumurta125 gr tereyağı1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep6-7 su bardağı un Üzerine; 1 yumurta sarısıKırılmış bademFındık Paskalya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su1 su bardağından 1 parmak eksik ılık sütYarım paket yaş mayaYarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için)1 çay bardağı un (mayalanması için)1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekerYarım yemek kaşığı mahlep2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yumurtaYarım su bardağından 1 parmak fazla şeker1 paket instant maya1 çay kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı mahlepFile badem yada fındıkUn Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler 1 paket instant maya1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1 su bardağından 1 parmak eksik yağ2 yemek kaşığı toz şekerBir tutam tuz1 yumurta1 tatlı kaşığı mahlep1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)Aldığı kadar un Üzeri için: 1 yumurtanın sarısıToz şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt