Pasta kreması nasıl yapılır resimli Pasta kreması tarifi denenmiş olsun ltfn
Pasta Kreması malzemeleri;
500 gram sut
150 gram toz şeker
80 gram un
2 adet yumurta sarısı
1 adet butun yumurta
Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
50 gram tereyağı (isteğe bağlı)
Pasta Kreması Tarifi
Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet butun yumurta, 150 gram toz şeker, ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak telle karıştırarak, bunları birbiriyle karıştırmalıdır Sonra bu şekerli yumurtalara, azar azar olmak uzere kaynar bir halde 500 gram sutun ancak dortte birini katmalı ve telle vurarak da sutu bu şekerli yumurtalara yedirmeli, sonra bunlara, elenmiş 80 gram un katarak bunları bir bulamac haline getirmeli, sonra bu bulamaca, kalan kaynar sutu de katarak, tekrar telle iyice vurmalı, hepsini birbiriyle karıştırmalısınız Sonra bu karışımı, orta ısıdaki ateşe oturtarak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar aşağı yukarı 35 dakika telle hızlıca karıştırarak pişirilmelidir Bundan sonra kremayı yayvanca bir kaba yaydıktan sonra ılımaya bırakmalı, iyice ılıyınca buna istenirse 50 gram tereyağı ya da margarin katarak ya demir spatula ile karıştırmak ya da avuc ile iyice mıncıklayarak yağı da kremaya yedirmeli ve tariflerde anlatıldığı gibi kullanılmalıdır
Pasta Kreması malzemeleri;
500 gram sut
150 gram toz şeker
80 gram un
2 adet yumurta sarısı
1 adet butun yumurta
Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
50 gram tereyağı (isteğe bağlı)
Pasta Kreması Tarifi
Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet butun yumurta, 150 gram toz şeker, ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak telle karıştırarak, bunları birbiriyle karıştırmalıdır Sonra bu şekerli yumurtalara, azar azar olmak uzere kaynar bir halde 500 gram sutun ancak dortte birini katmalı ve telle vurarak da sutu bu şekerli yumurtalara yedirmeli, sonra bunlara, elenmiş 80 gram un katarak bunları bir bulamac haline getirmeli, sonra bu bulamaca, kalan kaynar sutu de katarak, tekrar telle iyice vurmalı, hepsini birbiriyle karıştırmalısınız Sonra bu karışımı, orta ısıdaki ateşe oturtarak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar aşağı yukarı 35 dakika telle hızlıca karıştırarak pişirilmelidir Bundan sonra kremayı yayvanca bir kaba yaydıktan sonra ılımaya bırakmalı, iyice ılıyınca buna istenirse 50 gram tereyağı ya da margarin katarak ya demir spatula ile karıştırmak ya da avuc ile iyice mıncıklayarak yağı da kremaya yedirmeli ve tariflerde anlatıldığı gibi kullanılmalıdır