Pasta Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket geniş, uzun boru makarna (Ben barilla tortiglioni kullandım)
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 7-8 kısım maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 3-4 adet domates (300 ml kavanoz kullandım)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Biberli yağ
Pasta Makarna Tanımı Yapılışı
- Domates, tereyağı, kekik, tuz tencerede kaynatılır ve blenderdan geçirilir. Hafif koyu bir kıvam olması tercih edilebilir.
- Kıyma, maydanoz, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile harç hazırlanır.
- Hazırlanan harç sıkma torbasına alınır ( bu kademede sıkma torbası işinizi hayli kolaylaştırıyor. Harcı azar azar koyulmalıdır.
- Sıkma torbasını tuttuğunuzda avuç içinizi kaplayan kısımdan fazla koymazsanız daha rahat sıkarsınız)
- Sıkma torbasına alınan harç ile makarnaların içi doldurulur.
- Doldurulan makarnalar kaynar suda yaklaşık 20 dk haşlanır. (daha canlı seviyorsanız kutuda yazan pişirme müddetine bağlı kalabilirsiniz)
- Servis yapabileceğiniz bir kaba kelepçeli yada ayarlanabilir kalıp koyulur. (ben tepside yaptım. Uygun kapta yaparsanız servis tabağına aktarma sorunu yaşamazsınız)
- Kalıbın içi sık biçimde doldurulur.
- Makarnaların üzerine hazırlanan domates sosu gezdirilir.
- Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
- Isıtılmış fırında 200 derecede peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
- Çevreleyen kalıp çıkartılarak servis edilir.
- Üzerine maydanoz serpilir.
- Bu evreler çok güç derseniz, tıpkı süreci dizme yapmadan doldurulan makarnaları fırın tepsisine aktarıp, üstüne domates sosu ve kaşar peyniri koyarak da yapabilirsiniz.
- Alternatif servis önerisi olarak haşlanmış makarnaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt koyup ve biberli yağ gezdirebilirsiniz.Domates soslu fırın halinin daha hoş olduğunu söylemek gerek.