Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pasta Makarna

Pasta Makarna
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pastamakarna-9.jpg

Pasta Makarna Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket geniş, uzun boru makarna (Ben barilla tortiglioni kullandım)
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 7-8 kısım maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3-4 adet domates (300 ml kavanoz kullandım)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Biberli yağ

Pasta Makarna Tanımı Yapılışı

  1. Domates, tereyağı, kekik, tuz tencerede kaynatılır ve blenderdan geçirilir. Hafif koyu bir kıvam olması tercih edilebilir.
  2. Kıyma, maydanoz, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile harç hazırlanır.
  3. Hazırlanan harç sıkma torbasına alınır ( bu kademede sıkma torbası işinizi hayli kolaylaştırıyor. Harcı azar azar koyulmalıdır.
  4. Sıkma torbasını tuttuğunuzda avuç içinizi kaplayan kısımdan fazla koymazsanız daha rahat sıkarsınız)
  5. Sıkma torbasına alınan harç ile makarnaların içi doldurulur.
  6. Doldurulan makarnalar kaynar suda yaklaşık 20 dk haşlanır. (daha canlı seviyorsanız kutuda yazan pişirme müddetine bağlı kalabilirsiniz)
  7. Servis yapabileceğiniz bir kaba kelepçeli yada ayarlanabilir kalıp koyulur. (ben tepside yaptım. Uygun kapta yaparsanız servis tabağına aktarma sorunu yaşamazsınız)
  8. Kalıbın içi sık biçimde doldurulur.
  9. Makarnaların üzerine hazırlanan domates sosu gezdirilir.
  10. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
  11. Isıtılmış fırında 200 derecede peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
  12. Çevreleyen kalıp çıkartılarak servis edilir.
  13. Üzerine maydanoz serpilir.
  14. Bu evreler çok güç derseniz, tıpkı süreci dizme yapmadan doldurulan makarnaları fırın tepsisine aktarıp, üstüne domates sosu ve kaşar peyniri koyarak da yapabilirsiniz.
  15. Alternatif servis önerisi olarak haşlanmış makarnaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt koyup ve biberli yağ gezdirebilirsiniz.Domates soslu fırın halinin daha hoş olduğunu söylemek gerek.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt