teknolojiuzmani
FD Üye
Pasta Tadında Jöleli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 çay bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- 1 paket dr.oetker meyveli sos (orman meyveli)
- 1 su bardağı su
- Beyaz çikolatalı sos
- Süsleme malzemeleri
Pasta Tadında Jöleli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Arından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve unumuzu da ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Tart kalıbımızın her tarafını margarin ile bolca yağlıyoruz.
- Kek harcımızı kalıba döküp 180’ fırında kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi soğumaya alıyoruz.
- Tamamen soğuyan kekimize sütü eşit bir şekilde gezdiriyoruz.
- İçine çektikten hemen sonra ise ortasına jölemizi döküyoruz.
- Jöle için bir paket toz jöleyi bir su bardağı suyla koyulaşana kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
- İlk sıcağı gittikten sonra kekimize döküyoruz yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dilediğiniz gibi süslemeler yapıp servise hazır hale getiriyoruz.
- Orman meyveli jöle sosu ve kekin lezzetiyle çok güzel bir uyum oluyor mutlaka denemelisiniz ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.