Pasta Tadında Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı dolusu granül kahve
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Pasta Tadında Muhallebili Tart Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve toz şekeri köpürünceye kadar çırpılır.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu eleyerek ilave ederek çırpıyoruz.
- Her tarafını tereyağla yağladığımız tart kalıbına kek hamurumuzu ortadan olacak formda yavasca döküyoruz.
- Her tarafa eşit formda yayılması için sallıyoruz.
- Daha hoş kabarması için bir kaç kez tezgaha vurup ve hamurun havasını alalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
- Kekimiz pişip soğuduktan sonra muhallebisini hazırlayalım.
- Geniş bir tencereye süt, toz şeker, un, granül kahveyi koyalım, çırpalım. Ocağa alalım. Göz göz olana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan 2 dakika sonra ocağı kapatıp, 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim.
- 1 çay bardağı soğuk süte 1 silme tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyelim.
- Erittikten sonra kaşık kaşık kekimizin üzerine dökelim.
- Vakit kaybetmeden çabucak muhallebisini de sıcak sıcak yüz tutmadan kekin üzerine gezdirelim.
- Kakao eleyerek ve çikolata rendeleyerek sunum yapalım.
- Ben yoğurtla bir kaç defa kek denedim ve süte nazaran çok daha yumuşak oldu bu sefer de bu halde denemek istedim sizlerde umarım dener ve beğenirsiniz. ????????.