Pasta Tadında Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- ️2 adet yumurta
- ️1 çay bardağı toz şeker
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 çay bardağı süt
- ️2 yemek kaşığı kakao
- ️1+1/2 (yarım) su bardağı un
- ️1 paket kabartma tozu
- ️2 su bardağı süt
- ️3 yemek kaşığı un
- ️1 çay bardağı şeker
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️1 pk vanilya
- ️Çikolata sosu
- ️Draje çikolata
- ️1/2 (yarım) su bardağı süt
Pasta Tadında Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırptım.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırdım.
- Ardından un,kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekledim. Tekrar karıştırdım.
- Yağlanmış tart kalıbına döktüm.
- 180° fırında 20 dk pişirdim.
- Kürdan testinden sonra kalıptan çıkardım.
- 1/2 bardak sütle keki orantılı ıslattım.
- Krema için, tencereye süt, şeker ve unu aldım daima karıştırarak yoğunlaştırdım ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekledim yeterlice karıştırdım.
- Kekimin ortasına kremamı döktüm düzleştirdim.
- Çikolata sosu ile daireler yaparak biçim verdim.
- Kürdan ile zikzaklar çizdim fotoğraftaki üzere.
- Pastamız ılıyınca buzdolabında 2-3 saat kadar daha beklettim.
- İyice soğuyan pastamın üzerini çikolata ile süsleyip servis yaptım.
- Süslemek zevkinize kalmış.
Pasta Tadında Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı