Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pastacı kreması
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1su bardağı soğuk süt
- 1 poşet kremşanti
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 1 çay kaşığı vanilya
- Çikolata modülleri
Pasta Tanımı Yapılışı
- Pandispanya için yumurtaları ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırp sıcak suyuda ekleyip 2 dk daha karıştıralım.
- Sonra kuruları en az iki defa eleyip üç seferde yumurtalı karışıma supatula ile alttan üste gerçek karıştıralım ve 18 cm kek kalıba dökelim 170 derece fırında 40-45 dk pişirelim.
- Pastacı kreması için tüm gereçleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Daha sonra streç filmile kapatıp soğutalım.
- Daha sonra krem şantiyi süt ile çırpıp muhallebi ile birleştirelim.
- Kremamızı 1 gece dolapta dinlensin.
- Pandispanya 4 pat yapalım birinci katı süt ile ıslayalım.
- Ortasına kremadan sürüp çikolata serpelim her katı birebir biçimde yapalım.
- Sonra dolapta bir saat dinlendirelim.
- Kalan krema ile dışını sıvayalım ve üzerine her yerine hindistan cevizi serpelim benim kremam üstünü süslemeyede yetti.Üzerine beyaz çikolata ile süsleyebiliriz.