
Pastacı Kremalı Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru için malzemeler;
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı tuz
- 130 gr tereyağı (Soğuk)
- 1 adet yumurta sarisi
- 2,5 su bardağı sut
- 4 çorba kaşığı şeker
- 3 yumurta sarisi
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 cimdik tuz
- 70gr beyaz çikolata yada 50 gram tereyağı
- Çilek (İsteğe bağlı meyve)
Pastacı Kremalı Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tart hamuru için derin bir kapta unu, şekeri ve tuzu karıştırıyoruz. İçerisine soğuk tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ardından, yumurta sarışını ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Hamuru güzelce yuvarlayıp buzdolabı poşetine koyup, en az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Tartı pişirmeden önce fırını 180 derecede ısıtıyoruz, tart kalıbını tereyağlayıp, hamuru eşit şekilde içine yayıyoruz.
- Tart hamurunun üzerine çatalla delikler açıp, hamurun üzerine yağlı kağıt serip, 2 avuç kuru nohut koyuyoruz (Kabarmaması için) bu şekilde 15 dk pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra yağlı kağıt ve nohutları alıp 5 dk daha pişiriyoruz. Sonrasında fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Pastacı kreması için; öncelikle tencereye şut ve 2 kaşık şekeri alıp ısıtıyoruz (Kaynamayacak)karıştırma kabına yumurta sarılarını ve kalan şekeri alıp, yağ, un, nişasta, tuz ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Isınan süt ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. Tüm malzemeleri tencerede kaynayana dek karıştırarak pişiriyoruz (2-3 dakika) kaynadıktan sonra altını kapatalım. İçine çikolata yada tereyağını ekleyip çırpıyoruz.
- Soğuması için bir kaba alıp streç kremaya değecek şekilde streçliyoruz. Buzdolabında soğutup mikserle kıvamı yumuşatıp tartın üzerine döküyoruz.
- Üzerinede dilimlediğimiz çilekler ile süslüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.