Pastacı Kreması Yola Yumuşacık Cupcakler Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz krem şanti
Pastacı Kreması Yola Yumuşacık Cupcakler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremayı yapalım.Çikolata,tereyağı ve krem şanti hariç bütün krema malzemelerini bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatın, tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Krema oda sıcaklığına geldiğinde içine toz krem şanti katıp mikserle çırpın ve dolaba kaldırın. (kek pişmeye yakın buzluğa kaldırın biraz sert olacak krema. )
- Şimdi kekimizi yapalım: yumurtaları ve şekeri beyazlaşana kadar yaklaşık 6 7 dakika çırpın. Bu arada fırını 179 dereceye ayarlayın.
- Ardından süt, yağ ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırpın.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve çırpın.
- Cupcake kalıplarına çok doldurmadan ekleyin ve sıcak fırında yaklaşık 25 -30 dakika pişirin. Kontrollü pişirin herkesin fırını farklı oluyor.
- Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra kremayı sıkma kalıbına doldurup keklerin üzerine şekilli sıkın.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben muz ve pasta süsü kullandım ayrıca yenilebilir sim ekledim. Siz nasıl isterseniz öyle süsleyin. Yumuşacık harika bir kremalı cupcake oluyor afiyet olsun
youtube da abone olmayı unutmayın
)